Leestip! Meer impact met samenwerking

LEESTIP! Jan van Rhee en Frans de Boer, respectievelijk Directeur Landelijke Projecten en Projectdirecteur van Croonwolter&dros, vertellen in Europoort Kringen over het belang van samenwerking binnen de branche.

Een bij Spie ontwikkelde methodiek voor het beheersen en structureren van projecten wordt stapsgewijs binnen de organisatie van Croonwolter&dros ingebed. Jan van Rhee en Frans de Boer van Croonwolter&dros vertellen in Europoort Kringen hoe zij dit aanpakken en wat het idee erachter is. Het delen van kennis tussen ‘concullega’s’ in de branche is heel normaal, stellen zij. “Er is meer dat ons bindt dan dat ons onderscheidt.”

Kennis uit de branche
De Boer volgde recent een trainingsmodule aan de VOMI Academie, waarin een door André van Berkel (contract manager bij Spie) ontwikkelde methodiek voor projectbeheersing en -structurering wordt aangeboden. Het was de inhoud van de training die hem hiertoe deed besluiten, legt hij  uit. “Die raakte een snaar bij mij. Het sluit heel erg aan bij wat wij willen.” De VOMI Academie is een vaste opleidingspartner van Croonwolter&dros, dat deels zelf opleidt en deels hiervoor met partners samenwerkt. De aan brancheorganisatie VOMI gelieerde opleider werkt voor het ontwikkelen van trainingen nauw samen met de lidbedrijven.“Voor vaktechnisch inhoudelijke zaken hebben we onze eigen opleidingen, maar voor bijvoorbeeld projectmanagement en werkvoorbereiding sluit de VOMI Academie goed aan. Het grote voordeel daarbij is dat je kennis uit de branche kunt gebruiken.”

‘Mensen zijn onze assets’
De VOMI Academie heeft een naam opgebouwd als opleider in de industrie op het gebied van soft skills. Ook binnen Croonwolter&dros is dit heel belangrijk, vertelt Jan van Rhee. “De missie van Croonwolter&dros is om met technische en technologische oplossingen onze klanten te helpen om hun assets op de lange termijn te beheren. Wijzelf hebben geen plant, hydrocracker of wat dan ook. Het enige wat wij hebben zijn onze mensen. Dat zijn onze assets. Zij zijn het die moeten samenwerken, dus komt erop aan de soft skills te ontwikkelen. Dat doen wij niet alleen met behulp van een formele training, want daaraan heb je niets totdat je het gaat toepassen. Het gaat om het doen, het coachen, begeleiden – daarbij komt een stukje leiderschap kijken – en vervolgens het trainen. Het is een cirkeltje, een continu proces dat je met je medewerkers doet.”

Wil je het hele interview lezen? klik hier!