Leerlijn Leidinggeven en softskills in de industrie (MIM)

De leerlijn ‘Leidinggeven en soft skills’ is speciaal ontwikkeld voor vakmensen in de industrie die door willen groeien naar een leidinggevende functie. Leidinggevenden op operationeel niveau worden zo opgeleid dat zij zich comfortabel voelen in hun (nieuwe) rol. Deze leerlijn zorgt voor groei van het bewustzijn van de eigen beïnvloedingsmogelijkheden en verantwoordelijkheden in de huidige of toekomstige rol als leidinggevende.

De leerlijn ‘Leidinggeven en soft skills’ bestaat uit vijf trainingen: MIM Mindset, MIM I, MIM II, MIM III en Sitemanagement. Deze trainingen kunnen ook apart gevolgd worden. Je kunt dan, afhankelijk van jouw niveau, ervaring of behoefte kiezen voor één van de vijf trainingen.

Voorbeelden uit de eigen werkpraktijk staan centraal. Het voordeel van deze trainingen is dat je ervaringen kunt delen met deelnemers met een vergelijkbare achtergrond en functie in de industrie. Dit maakt de leerlijn een rijke leeromgeving voor deelnemers die in dezelfde ontwikkelingsfase zitten.

Bij het succesvol doorlopen van het MIM-traject (MIM I, MIM II en MIM III) ontvang je het certificaat ‘Manager in de industrie’.

De VOMI-trainingen MIM I,
II en III vormen een onderdeel van de opleidingslijn die Mourik aanbiedt aan doorgroeiende leidinggevenden. De trainers hebben concrete ervaring in de industriële dienstverlening en hebben ook de vaardigheid om het over te brengen”

Jolinda Wissink / Mourik

De leerlijn Leidinggeven bestaat uit:

MIM Mindset (1,5 dag)

MIM Mindset biedt elke vakman handvatten om zijn/haar persoonlijke skills te verbeteren op het gebied van (werk)houding en (werk)gedrag in relatie tot collega’s, omgeving en veiligheid.

Meer over de training

MIM I – Van vakspecialist naar leidinggevende (4 dagen)

MIM I biedt vakmannen die promoveren naar een leidinggevende functie een gevarieerd leertraject om te ondersteunen bij persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer over de training

MIM II – Leidinggeven aan teams (4 dagen)

Bij MIM II ga je aan de slag om sterker te worden in jouw rol als leidinggevende. Het leidinggeven aan teams en het communiceren met de klant staan bij MIM II centraal.

Meer over de training

MIM III – Bedrijfskundige aspecten van leidinggeven (4 dagen)

Tijdens MIM III krijg je inzicht in organisatie- en leiderschapsaspecten en is er aandacht voor persoonlijke effectiviteit.

Meer over de training

Sitemanagement (6 dagen)

De training Sitemanagement biedt inzichten en vaardigheden die helpen om de persoonlijke performance op het gebied van management, commercie en communicatie te verbeteren

Meer over de training

Denise Mulling
HRD-adviseur

denise.mulling@vomiacademie.nl

 

Lars de Beijer
HRD-adviseur

lars.de.beijer@vomiacademie.nl

Elsbeth Verveld
Trainingscoördinator

elsbeth.verveld@vomiacademie.nl